Schoonheidssalon
Bel: 070-303 04 35

Permanente Make-up

Permanente make-up maakt de totale indruk van het gezicht veel fraaier. Het aanbrengen van make-up kost minder tijd of is zelfs in het geheel niet meer nodig.
Het is vooral effectief voor correctie van wenkbrauwen, eyeliner en voor het verfraaien van de contouren van de lippen. Haartjes die in de wenkbrauwen ontbreken, kunnen natuurgetrouw en blijvend worden “bijgetekend”, smalle lippen voller gemaakt en ongewenste lijnen gecamoufleerd.

Na een uitvoerig intakegesprek wordt er samen met de klant gekeken naar de kleur, model en de wensen van de klant. Hierna word het model voorgetekend en na goedkeuring van de klant wordt er gepigmenteerd. De gehele behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur. Na de behandeling is de kleur donkerder dan dat het uiteindelijk zal zijn. Dit omdat het pigment nat is en vermengt met wond vocht (waar ijzer in zit) en daarom donkerder opdroogt. Door het celvernieuwingsproces is de kleur ongeveer na een week al een stuk lichter. Na ongeveer 4 weken komt u terug voor een nabehandeling.

Veel gestelde vragen:

– Hoelang blijft permanente make-up zitten?
Permanente make-up voor de wenkbrauwen en lipliners gebeurd in de 2e huidlaag (de lederhuid). Hier word het langzaam door het lichaam afgebroken. Voor wenkbrauwen of lipliner komt men gemiddeld 1x in de 2 jaar terug om het op te frissen. De huid rondom de ogen bestaat uit kraakbeen. Pigmentatie in het kraakbeen blijft heel lang zitten. Men komt daarom voor eyeliners gemiddeld 1x in de 3 á 5 jaar terug om het op te frissen.

– Doet het pijn?
Nee, voordat de behandeling begint word de te behandelende plek verdoofd.

– Kan het gaan ontsteken?
De permanente make-up zelf is volledig veilig, ook voor mensen met een gevoelige huid. Echter, bij elke behandeling waar men huiddoorborend te werk gaat is er kans op ontsteking. Daarom is het belangrijk om altijd met schone handen de gepigmenteerde plek aan te raken. Zwemmen of saunabezoek binnen 2 weken na de behandeling wordt i.v.m. eventueel ontstekingsgevaar afgeraden.

Behalve door de natuurlijke celvernieuwing, is er ook het afweersysteem en invloed van UV-licht bepalend voor de duur dat de permanente make-up blijft zitten. Omdat de huid van ieder individu anders is, is bovenstaande tijd dat de permanente make-up blijft zitten een gemiddelde.

– Hoe gaat de nabehandeling in zijn werk?
Er zal een licht korstje of vliesje vormen op de behandelende plek. U mag hieraan niet krabben. Dit omdat u anders met het korstje, ook het pigment van de huid verwijdert. Tevens riskeert u kans op infectie. Korstjes of vliesjes dienen na ongeveer een week vanzelf los te laten.

– Wat voor pigmenten worden er gebruikt?
Er worden uitsluitend pigmenten gebruikt die goedgekeurd zijn door de voedsel en warenwet. Zowel de GGD als de Voedsel en Warenwet voeren controles uit op de naleving van de wettelijke richtlijnen. U bent ervan verzekerd dat onze pigmenten voldoen aan de strenge wettelijke normen.

– Is er verschil tussen permanente make-up en tatoeage?
Het belangrijkste verschil is het gebruik van een speciaal voor permanente make-up , ontwikkelde pigmenteerapparaat en het gebruik van pigment i.p.v. inkt.

Wenkbrauwen  € 230,-

Hairstrokes  € 205,-

Eyeliner boven  € 180,-

Eyeliner onder  € 130,-

Eyeliner boven en onder  € 230,-

Lippen  € 230,-

Bijwerken na 1 jaar  € 105,-